Summertime!

De komende periode heb ik een vaste rubriek in de nieuwsbrief van Scouting Hilvarenbeek, waarin ik iedere keer een ander onderwerp belicht. Dit is heel divers, uiteraard voornamelijk scouting gerelateerd.

Ik verbaas mij erover hoe wij Nederlanders altijd weten terug te vallen op clichés. Het is té grappig om daar eens op te letten, want oh wat is dat vermakelijk. Een van de clichés betreft namelijk altijd het weer. Het weer is altijd een goed onderwerp om over te beginnen, als je iemand eigenlijk niets beters te vertellen hebt.

Want van die dodelijke stiltes. En ja hoor, de vakantie staat voor de deur en de weergoden zijn ons extreem goed gezind momenteel en meteen wordt je overspoeld met de meest geweldige clichés. Eerst allemaal klagen over het slechte weer, wat ik geheel terecht vind overigens. Maar zodra de eerste zonnestraal te voorschijn komt en het kwik stijgt tot boven de 20 graden, dan pas hoor je mensen echt klagen. ‘Oh wat is het heet’, ‘het is echt te heet om iets te ondernemen’, ‘heb jij het  niet warm in dat donkere shirt?’, ‘bij zulk heet weer moet je eigenlijk helemaal niets doen’, ‘in Nederland is het direct zo benauwd, echt een land van extremen’, ‘ik zweet me helemaal kapot bij iedere stap die ik neem’ , ‘ik ben echt niet gemaakt voor dit weer, geef mij maar lekker tussen de 15 en 20 graden, en ga zo maar door.

Al die kreten; ik moet er zo enorm om lachen. Je hoort ze zó vaak als je er op let. Het bevestigt wel gewoon weer dat wij altijd maar aan het klagen zijn en voornamelijk het weer is een goed onderwerp voor onze klaagzang.

Ook ik vind 30 graden iets te vele van het goeie en ook ik verval graag in de clichés, dus ik zeg maar zo: ‘Nu is het heet, in Nederland kan het weer vanavond alweer anders zijn, dus geniet er extra van!’

Ik wens jullie allen een heel prettige en vooral zonnige vakantie toe en tot in september!

Door Elke, leidster Welpen meiden