Op kamp met de scouting!

De meeste van jullie zitten al vanaf een jonge leeftijd bij de scouting, en hebben zo een hele hoop al meegemaakt. Dat geldt niet voor iedereen, waaronder mijzelf. Het grote onderwerp op scouting de afgelopen weken was dat de kampen er weer aan komen, maar wat er nou eigenlijk precies op een kamp gebeurt wist ik eigenlijk nog niet. Dus ik ging op onderzoek uit!

Wat houdt een kamp nou eigenlijk in?

Vrijwel iedereen kijkt ieder jaar uit naar het kamp, en met goede redenen! Het is net een mini-vakantie, je bent met je vrienden en je doet eigenlijk alleen maar leuke dingen, waren veel voorkomende antwoorden. Daarentegen heeft niet iedere groep hetzelfde kamp, zo gaan de Bevers 2 keer per jaar een weekendje op kamp. De Welpen meisjes en Welpen jongens gaan 5 dagen weg. En de Gidsen, Zeeverkenners en Wilde Vaart gaan een hele week op kamp! Ook de locatie’s verschillen, de jongere groepen gaan vaak naar een clubhuis of een ander scoutinggebouw. Terwijl de oudere groepen gaan kamperen op een weiland of zelfs de hele week gaan zeilen.

Wat gebeurt er op een kamp
Maar een aantal dagen naar een leuke plek gaan is natuurlijk niet alles, op kamp doe je een hele hoop dingen. Zo doe je veel leuke en sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld ontzettend veel verschillende spelletjes, zoektochten, zeilen, kampvuur stoken en voor de Gidsen, Zeeverkenners en de Wilde Vaart staat zelfs het koken op het programma. Je bent vooral steeds met elkaar bezig om gezellig met zijn alle een leuke tijd te hebben!

Het allerleukste aan het kamp is?
Maar wat nou het allerleukst is aan op kamp gaan? Die mening is verdeeld. Zo heb ik vaker gehoord dat het leukste is “dat we heel de dag lekker mogen spelen”. Ook was het fijn “om even een tijdje weg te zijn van huis en lekker op het water te zitten”. Verder vond ik “het feit dat je steeds met elkaar bezig bent en constant een betere band opbouwd. Je ziet over een week de hele groep dichter bij elkaar komen en dat is heel leuk om te zien” ook een hele mooie. Daarmee wil ik alle groepen ontzettend veel plezier wensen op hun eigen kamp, en dat iedereen er van mag genieten!

Door Casper, nieuw lid bij de Pivo's