Herfstvakantie, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw...

Seizoen is weer even van start. De leden die afgelopen jaar nieuw bij de groep zijn gekomen zullen binnenkort geïnstalleerd worden. Wat dit precies inhoudt, wordt nog precies uitgelegd door jullie leiding. Eind oktober is het herfstvakantie, de groepen draaien dan gewoon door. Halverwege november komt De Sint weer in het land. Hij zal ook dit jaar weer proberen verschillende groepen te bezoeken. Halverwege december start de Kerstperiode. Er zullen dan diverse groepsactiviteiten in het teken staan van de kerst. In de kerstvakantie is het geen groep.

Installatie

De installatie van de leden wordt per groep net iets anders gedaan. In grote lijnen komt het er op neer: een nieuw lid wordt gekleed in de kleur van de groep. Bij de bevers hebben ze rode blouse, bij de Welpen een groene blouse, bij de Zeeverkenners een blauwe blouse, bij de Gidsen een roze trui, bij de Wilde Vaart een blauwe blouse. Na deze installatie is het lid ‘echt’ bij de groep. Er volgen komende tijd ouderbezoeken of ouders worden uitgenodigd om bij scouting langs te komen. Ze krijgen dan uitleg over de groep en wat de installatie gaat inhouden. Ook bij de installatie zijn de ouders weer van harte welkom.

Sinterklaas

Onze scouting groep is altijd zeer betrokken bij de binnenkomst van Sinterklaas in de gemeente Hilvarenbeek. We zijn dan ook altijd zeer blij hem in het land te verwelkomen. Naast deze binnenkomst zal hij ook andere locaties in de buurt aandoen. Kijk anders ook op sinterklaashilvarenbeek.nl.

Oliebollen

Een andere financiële-actie van Scouting Hilvarenbeek is de verkoop van oliebollen. Met de kerst en op oudjaarsdag staan we weer in het centrum van Hilvarenbeek. Meer informatie volgt nog.

Vakantie

In de herfstvakantie, van zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november draaien de groepen gewoon door.

In de kerstvakantie, van zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari is het GEEN groep.