Fout
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /fotos/activiteiten/groepsontwikkeling/groepsontwikkeling1 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Geen 6 maar een 8

{gallery height=150 crop=0}/fotos/activiteiten/groepsontwikkeling/groepsontwikkeling1{/gallery}‘Een gemotiveerde, gezellige groep waar een goede sfeer heerst’, dat zijn de woorden van Marja, senior coach van Scouting Nederland, maar dat zijn ook de bevindingen die uit de enquête van afgelopen juni naar voren zijn gekomen. Uiteraard is Scouting Hilvarenbeek een gezellige vereniging, waar de sfeer goed is. Maar ook ondervindt de vereniging probleempjes waar je mee te maken krijgt als er zoveel jonge mensen met elkaar samenwerken. Daarom is in februari het idee geopperd, door het bestuur, om deel te nemen aan het project ‘groepsontwikkeling’, van Scouting Nederland. Hoe blijven wij als vrijwilligers gemotiveerd en hoe zorgen wij ervoor, met elkaar, dat we alle mogelijkheden benutten onszelf en onze vereniging te blijven ontwikkelen.

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor een vereniging. Je wordt meestal ook vrijwilliger vanuit een betrokkenheid, motivatie en hart voor de club. Toch is en blijft het lastig om alle +/- 30 neuzen dezelfde kant op de krijgen. ‘Vrijwillig betekent niet vrijblijvend’, wordt altijd heel mooi gezegd. Helaas blijkt dat moeilijker dan dat het lijkt.

Na afloop van de training voelde ik me trots. Trots op de enorme inzet die die dag is getoond, trots op alle gemotiveerde vrijwilligers en trots op de resultaten die we hebben geboekt. Het was een dag waarin tijd was om stil te staan bij elkaars kwaliteiten, te reflecteren en vooral om met z’n allen plannen te maken, zodat we alle kansen die voor handen zijn, optimaal kunnen benutten.

De training heeft er voor gezorgd, dat we allemaal even dat ‘extra duwtje in de rug’ kregen. We werden ons bewust van onze goede en minder goede kanten, wat voor een extra gedrevenheid zorgde. Net even die bewustwording, die nodig is, om niet te gaan voor een 6, maar voor een 8. En later zelfs voor een 10!

De eerste plannen zijn gemaakt, maar daarmee zijn we er na één training nog niet. Er wordt juist de komende maanden inzet verwacht, om er uiteindelijk voor te zorgen dat onze plannen ook werkelijkheid worden. Maar dat gaat zeker lukken. Mooi en fijn om te zien dat iedereen onze vereniging een warm hart toedraagt. Laten we deze positieve houding vasthouden!