Fout
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /fotos/activiteiten/gezamelijkweekend/gezamelijkweekend2015 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Hoe het allemaal begon...

{gallery width=300 height=160}/fotos/activiteiten/gezamelijkweekend/gezamelijkweekend2015{/gallery}... Dat weten nog maar weinig mensen precies. In ieder geval niet op de plek waar nu D'n Bellefleur stond en in eerste instantie zonder meisjes. Wat (zo goed als) zeker is, is dat het dit jaar precies 70 jaar geleden is. Toen werd Scouting Sint Adrianus opgericht in Hilvarenbeek!

Genoeg reden voor een feestje dus. Het is inmiddels traditie dat we het bestaan van onze vereniging eens in de vijf jaar vieren met een gezamenlijk weekend. Dit jaar werden alle leden uitgenodigd voor een feestje door Koning Tinus. Zaterdag 12 september was het zo ver. Allerlei prinsen, prinsessen, ridders en 'gewone' scouts verzamelden bij D'n Bellefleur. Er werden teams gevormd die elk een eigen vaandel gingen maken.

Na een tijdje werden de 'stalen rossen' van stal gehaald. De rit ging via 't Zand in Alphen naar scoutinggebouw De Spie in Gilze. De jongsten met de auto en de anderen op de fiets. Gedurende het weekend werd er van alles gedaan: op zaterdag onder anderen een middeleeuws levend stratego in de bossen en na de 'tafelfriet' (waar vooral de verkenners maar geen genoeg van leken te krijgen) een bonte avond speciaal voor de verjaardag van de koning. Terwijl de bevers en welpen hun slaapzak indoken, gingen de oudere groepen nog de bossen in voor een spannend nachtspel van de pivo's.

De volgende ochtend was het alweer vroeg dag. De stapels gesmeerde boterhammen waren binnen no time op. Luchtbedden, slaapzakken en knuffels werden alvast weer ingepakt. Maar... Het zat er nog niet op. Er werd gedurende een zeskamp met allerlei uitdagende middeleeuwse spellen flink tegen elkaar gestreden. Het weekend werd (natuurlijk!) afgesloten met het overgooien. Goed om te zien dat er weer veel leden door zijn naar een volgende groep.

We kunnen terugkijken op een supergezellig weekend met z'n allen. Op naar het 75-jarig jubileum!