Weer van start na de vakantie

Helaas... 31 augustus zit die heerlijke zomervakantie er al weer op. Maar wees niet bang, want er staat weer een nieuw scoutingseizoen voor de boeg!

Direct na de zomervakantie starten de speltakken weer. Iedereen start dan bij dezelfde speltak als voor de vakantie. Pas na het gezamenlijk weekend worden de oudste van elke groep letterlijk (!) overgegooid naar de volgende speltak.

Datums eerste groepsbijeenkomst na de vakantie:

• Maandag 31 augustus: welpen meisjes & zeeverkenners
  • Dinsdag 1 september: gidsen
  • Vrijdag 4 september: welpen jongens & Wilde Vaart
  • Zaterdag 5 september: bevers

In de eerste of tweede week kunnen de foto's (en eventueel film) van het kamp worden bekeken. De ouders zijn hierbij ook van harte welkom natuurlijk. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Aan het eind van het gezamenlijk weekend worden de oudste leden van elke groep overgegooid naar een volgende groep. Na het weekend start dan het nieuwe scoutingseizoen.

Datums eerste groepsbijeenkomst nieuwe seizoen:

• Maandag 14 september: welpen meisjes & zeeverkenners
  • Dinsdag 15 september: gidsen
  • Vrijdag 18 september: welpen jongens & Wilde Vaart
  • Zaterdag 19 september: bevers

Degenen die overgaan naar een volgende groep, komen vast nieuwe gezichten tegen. Iedereen wordt natuurlijk aan elkaar voorgesteld. Dat gebeurt bij iedere speltak op een andere manier.

Na een paar weken worden de nieuwelingen in de groep geinstalleerd. Ze krijgen dan een blouse, shirt en/of trui van de speltak, zodat ze er vanaf dan helemaal bij horen. We gaan er vanuit dat er weer veel leden doorstromen naar een volgende groep, met weer volop nieuwe uitdagingen!

Vragen over de start van het seizoen? Neem dan contact op met de betreffende leiding of met de algemene ledenadministratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.