Yeah... op kamp!

Het is weer bijna zo ver... de zomerkampen gaan bijna van start! Zaterdag 18 juli is de GROTE dag: dan gaan vijf speltakken (welpen jongens, welpen meisjes, gidsen, zeeverkenners en wilde vaart) op kamp.

Alle leiding is al een hele tijd druk in de weer met de voorbereidingen. Er worden uitnodigingen gemaakt, tochten uitgezet, thema's verzonnen, activiteiten bedacht en nog veel meer. Dit alles om het voor onze leden zo gaaf en gezellig mogelijk te maken.

Elke speltak gaat met de eigen groep op kamp, elk naar een andere plek. Waar dat is blijft voorlopig nog even geheim. Of er in een cluhuis of in tenten geslapen wordt, is per speltak verschillend. De jongste groepen (welpen) overnachten in een gebouw wat speciaal voor het kamp gehuurd wordt. De ouderen groepen zullen gaan kamperen en dus in tenten slapen.

Hoe dichter we bij het kamp komen, hoe meer zin iedereen er in krijgt. Op vrijdagavond 17 juli is het gebruikelijk dat de bagage wordt ingeleverd, zodat die alvast naar het kampadres kunnen. Verder organiseert iedere leidinggroep het op een eigen manier, waardoor alle overige informatie per speltak kan verschillen. Alle kinderen ontvangen een uitnodiging waarin alles duidelijk wordt.

Het Scoutingkamp is altijd weer een heel gaaf begin van de zomervakantie. Er worden van allerlei gave, gekke dingen meegemaakt, er is natuurlijk heel veel plezier, zelfs het samen afwassen is gaaf! Meestal wordt de dag afgesloten met een gezellig kampvuur. Kortom: zorg dat je erbij bent!

Iedereen alvast een heel goed kamp toegewenst!