Alweer bijna 2 maanden is het nieuwe scoutingseizoen weer begonnen. Er staat weer een geweldig scouting jaar voor de deur met nieuwe uitdagingen, gezellige groepsavonden, feestjes en andere echte gave scoutingactiviteiten! Dit is het perfecte moment om ook nog eens terug te blikken, op wat de meeste scouts toch wel het hoogtepunt van het jaar vinden: een geweldige afsluiting van het scoutingseizoen: ZOMERKAMP!

Traditiegetrouw gaan wij iedere eerste week van de zomervakantie op kamp. Het schooljaar nog maar net afgesloten, nog moe van de laatste loodjes, komen de meeste scouts vrijdagavond 22 juli hun spullen inleveren voor het kamp. Voor de jongere groepen, zoals de Welpen jongen en meisjes geldt dat zij 5 dagen genieten op locatie. De oudere groepen zoals de Gidsen, Zeeverkenners en de Wilde Vaart zijn een hele week onder de pannen.

Het kamp staat in het teken van samen er op uit gaan, samen leuke activiteiten ondernemen, samen dingen beleven, samen koken, in veel gevallen kamperen en vooral genieten ! En dat is ook zeker dit jaar weer gebeurd.

Alle vrijwilligers bij scouting zijn weken van van te voren druk bezig er een spetterende week van te maken voor de leden, Dit gebeurt op vele manieren. Het kan door middel van een thema, waarbij de kinderen zich volledig overgeven aan hun eigen beleving en fantasie. Maar ook middels andere stoere activiteiten, zoals op hike gaan en zeilen behoren tot één van de vaste rituelen. Iedere leidinggroep weet daar een originele en eigen draai aan te geven, waardoor ieder kamp voor de leden weer één grote verrassing zal zijn.

Zoals ieder jaar sluit alle leiding het seizoen af met de leidingbarbecue. Dit is een perfecte afsluiting, voornamelijk om alle toffe kampverhalen uit te wisselen en terug te blikken op weer een geweldig scoutingseizoen. En dat was het! Vol goede moed en nieuwe ideeën weten wij zeker dat we er minstens net zo’n top seizoen van gaan maken als het volgende! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!!!!