De beer of de boswachter?

Op 25 september vond de buitendag plaats. Er liep een gewonde beer rond het scoutinggebouw. Maar hoe kwam dat nou? Wie had er op de beer geschoten? De boswachter?

Dat was waar de kinderen achter moesten komen. Alle speltakken werden door elkaar gehusseld en gezellig samen in groepjes verdeeld, zo konden ze ook met andere leden spelen.

Een deel bleef op het scoutinggebouw om daar spelletjes te doen en de beer te helpen, het andere deel mocht naar de bossen om de boswachter te helpen en natuurlijk ook een leuk bosspel te doen.

Tussen middag kwamen alle kinderen samen om bij het kampvuur lekker versgebakken frietjes te eten. Maar nog steeds was het niet duidelijk hoe de beer nu gewond was geraakt.

Tijd genoeg om daar in de middag achter te komen. De groepen werden nu omgedraaid. De boswachter vertelde dat hij juist de beer wilde zoeken om haar te verzorgen.

Om 3 uur was het nog niet opgelost, maar we moesten allemaal terug omdat het tijd was voor het overgooien. Aangekomen op de bellefleur kozen bijna alle kinderen ervoor de boswachter te helpen om de beer te vangen zodat ze verzorgd kon worden.

De ouders die aanwezig waren konden zien hoe de boswachter de beer achterna renden om haar te vangen. De kinderen hielpen natuurlijk mee.

Na een fanatiek potje touwtrekken was het dan echt tijd om de oudste, of nieuwe, leden over te gooien naar de nieuwe groep. Er zijn weer een mooi aantal leden overgegooid en wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft bij de nieuwe speltak.

Veel plezier dit seizoen allemaal!