Oliebollen

Oliebollen met oudjaarsdag.

We staan van 12u tot 17u op de Vrijthof in Hilvarenbeek.

Bestellingen vanaf 5 zakken kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oliebollen kosten €5,50 per 8 stuks.

 

Speciale verkoop door onze prins van 11:11 tot 12u.

100 jaar Welpen

Binnen scouting vieren we regelmatig een jubileumjaar. Ooit voor het bestaan van Scouting Nederland, scouting Hilvarenbeek of zelfs Scouting wereldwijd. Ook de Jota die net geweest is kent jubilea, en vergeet het waterwerk niet. Dit jaar is echter extra bijzonder. De welpen als speltak vieren hun 100 jarige bestaan. Al een eeuw lang zijn er welpen en scouting doet daarom wat extra’s om de welpen in het zonnetje te zetten. Zo kunnen alle welpen groepen op regio-kamp met alle welpen van, in ons geval, Midden-Brabant. Ook voor alle leiding is er een speciaal weekend verzorgt met allerlei spellen en workshops. In Hilvarenbeek zijn we slecht in kleine mate bezig met het jungleboek thema wat verbonden is aan de welpen. Speciaal voor de gelegenheid heeft scouting Nederland een nieuw karakter uit de jungle van jungleboek in het leven geroepen: Dahinda de brulkikker. Zij zal de ambassadeur zijn van het jubileum. Welpen, Gefeliciteerd!!!

Lees meer: 100 jaar Welpen

Jota-Joti 2019

18 en 19 oktober is het JOTA. Jota staat voor Jamboree on the Air.

Thema is INTO THE WILD.

 

Vrijdag

19.30 - 22u -  Wilde Vaart

22u - Officiële opening

22u - 2u - Vrije inloop

 

Zaterdag

10.30 - 12u - Bevers

14.30 - 16.30 - Welpen Jongens en Welpen Meiden

19u - 21u - Zeeverkenners en Gidsen

22u - 0u Pivo's

17u - 0u Vrije inloop

 

 

 

Sjors Sportief

Ontdek je talent! is de slogan van Sjors Sportief, een initiatief van de gemeente om kinderen op basisschoolleeftijd kennis te laten maken met verschillende sportclubs en verengingen. Iets wat perfect aansluit bij Scouting, want de slogan van scouting is: Laat je uitdagen!
Een aantal weken terug kwamen jongens en meisjes van scholen uit de regio bij ons kijken.

 

Lees meer: Sjors Sportief

Buitendag

Een tijdreiziger, genaamd Dr. Who, komt op bezoek en gaat ons zijn verhalen vertellen. Dr. Who heeft een tijdmachine genaamd Taris. Op het eerste oog lijkt het een telefooncel (vraag je ouders wat dat is). Maar je weet hoe het gaat met mensen die met tijd knoeien, er gebeurd altijd wel wat.

 

Alle leden van Scouting Hilvarenbeek zijn 15 september uitgenodigd voor de Buitendag.

We starten om 10u bij D’n Bellefleur.

Om 15u30 sluiten we de buitendag af met het gebruikelijke overgooien.

De buitendag is dè afsluiting van het seizoen. Na deze dag start het nieuwe seizoen.

Bij het overgooien worden de oudste leden van de groep naar de nieuwe groep ‘gegooid’. Dit is altijd een speciaal moment. Ouders zijn bij het overgooien ook uitgenodigd. Om 16u is de buitendag afgelopen.

 

Trek je scouting blouse of trui aan en kom ook zondag 15 september!

Heb je vragen, stel deze gerust aan de leiding.