Even Voorstellen: de Wilde Vaart

De Wilde Vaart bestaat uit jongens en meiden van 15/16 tot en met 18 jaar. Ze komen elke vrijdagavond van 8 uur tot half 10 (maar vaak later!) gezellig bij elkaar in en om D´n Bellefleur. Ze hebben geen echte leiding meer, maar ‘begeleiding’.

Op eigen benen (bijna dan)

De Wilde Vaart streeft ernaar zoveel mogelijk zelfstandig te zijn en te ondernemen. Dat blijkt ook uit het feit dat de Wilde Vaart geen leiding, maar begeleiding heeft. De leiding van de jongere groepen is er voor om programma’s te bedenken en uit te voeren. De leden van de Wilde Vaart leren om dit steeds meer zelf te doen.

De activiteiten die worden bedacht zijn uitdagend, origineel en vooral ook erg gezellig om samen te doen. In de periode april tot oktober gaan ze regelmatig in de Biesbosch zeilen.

De Wilde Vaart is ook een soort startpunt voor nieuwe leiding.

De begeleiding

• Jaap Driesser

Ik ben Jaap Driesser, geboren op 9 augustus 1993 als de 10.000e inwoner van Hilvarenbeek(een hele eer als je het mij vraagt ). Zelf ben ik ooit begonnen bij de scouting in Hilvarenbeek als Bever. Na mijn tijd als jeugdlid, ben ik 5 jaar leiding geweest bij de Welpen Meiden en toen heb ik de overstap gemaakt naar de leukste groep namelijk de Wilde Vaart. Verder houd ik ervan om sociale activiteiten te ondernemen met vrienden, voetballen en zeilen! Het leukste aan scouting vind ik natuurlijk het zomerkamp!!!

• Coosje Kramer

Hoi ik ben Coosje geboren op 30 augustus 1990  in Esbeek.
Zelf ben ik begonnen bij de gidsen en sindsdien niet meer weg te slaan bij de scouting.
Het mooie van scouting vind ik dat iedereen zichzelf mag/kan zijn. De activiteiten zijn heel divers waardoor er voor iedereen altijd wel iets bij zit wat hij/zij leuk vind. Zelf ben ik gek op zeilen en dat is ook een van de redenen waarom ik het zo leuk vind bij scouting Hilvarenbeek.
Tijdens een zeilweek bij de zeilschool van scouting Nederland heb ik mijn zeildiploma's gehaald en zo genoeg ervaring opgedaan om het nu weer te leren aan de volgende generatie.
Ben op mijn 18e begonnen als leiding bij de Zeeverkenners. Na 6 seizoenen te hebben gedraaid met veel plezier ben ik overgestapt naar de Wilde Vaart waar ik nu alweer een paar jaar leiding ben.
Het mooie van de Wilde Vaart is dat ze op weg zijn naar zelfstandigheid, je bent geen leiding meer maar begeleiding. Ze doen als groep veel dingen zelf en je helpt ze op weg waar nodig.
Naast leiding bij de Wilde Vaart ben ik actief binnen verschillende commissies zoals de buitendag en de oliebollenverkoop

• Bas de Kort
Mijn naam is Bas de Kort, geboren op 6 augustus 1990 en woonachtig in Hilvarenbeek.
Ik ben regelmatig te vinden bij evenementen in en rondom Hilvarenbeek, al dan niet scouting gerelateerd.
Zelf ben ik begonnen binnen scouting bij de Welpen, al met al zit ik dus al meer dan 20 jaar met veel plezier bij scouting. Vanaf mijn 18e ben ik ook actief als leiding, begonnen bij de Welpen jongens, daarna de Zeeverkenners en sinds eind 2016 bij de Wilde Vaart.
Bij alle groepen heb ik het zowel als lid en als leiding super naar mijn zin gehad en bij de Wilde Vaart dus nog steeds!
Naast de Wilde Vaart ben ik vooral actief betrokken bij de verkoop van de allerlekkerste oliebollen met Oudejaarsdag en Carnaval, het mede organiseren van het vrijwilligersfeest en ondersteuning van de overige activiteiten die we met de Scouting organiseren.

Weekend en kamp

De Wilde Vaart gaan tenminste een keer per jaar op weekend en in de eerste week van de zomervakantie op kamp! Dat is meestal een zeilkamp in bijvoorbeeld Zeeland of Friesland, maar kan ook een ´landkamp´ zijn. De leden mogen hier zelf over meedenken.

Nieuwsgierig?

Ben je tussen de 15 en 18 jaar en heb je zin in een gezellige vrijdagavond en nog heel veel meer?? Kom gerust een keer kijken! Dat kost niks. Na vier keer kijken kies je zelf of jij ook een Echte Wilde Vaarder wilt worden!