Scouting Hilvarenbeek

Scouting, wat is dat?

Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen. In Nederland zijn ruim 100.000 jongens en meisjes lid van Scouting. Ons land telt ongeveer 1.100 lokale Scoutinggroepen, waarvan een in Hilvarenbeek!

Scouting staat voor UITDAGING! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd. Ze hebben plezier met elkaar en leren om samen te werken. De kinderen en jongeren krijgen volop de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er zijn verschillende soorten Scouting. In Hilvarenbeek zijn dat land- en waterscouting. Hoewel Hilvarenbeek niet aan het water ligt, hebben we wel 5 lelievletten. Dat zijn zeilboten waarmee sommige groepen gaan zeilen in de Biesbosch. Maar er is natuurlijk een heleboel meer te doen. Meer daarover vind je op deze website.

Activiteiten

Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten die door Scouting Hilvarenbeek worden georganiseerd:

Buitendag: vlak na de zomervakantie wordt het Scoutingseizoen afgesloten tijdens de Buitendag. Een gezellige (mid)dag waar o.a. de oudste kinderen van elke speltak worden overgegooid naar de volgende groep.

JOTA/JOTI: tijdens dit weekend (derde volle weekend van oktober) kan via de radio en/of internet contact worden gelegd met andere Scouts over de hele wereld.

Oliebollenverkoop: tijdens kerstpromenade, oudjaarsdag en carnavalsoptocht in Hilvarenbeek (financiële actie)

Fiepenbal: het gezellige carnavalsfeest van Scouting Hilvarenbeek voor iedereen die van carnavallen houdt

Biks Oranje Fist: tijdens Koninginnedag op de Vrijthof: spelletjes, prijzen, vrijmarkt en nog veel meer!