Even voorstellen: de Gidsen

Dit zijn wij!

Onze gidsengroep bestaat uit een gezellige groep meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, die iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur bij elkaar komt. Wat we op zo’n avond doen varieert van actieve (bal)spelen, knutselen, zelf programma maken, tot koken en het bezig zijn met tochttechnieken die worden gebruikt tijdens speurtochten. In het weekend gaan we soms zeilen in de Biesbosch.

Weekendjes

Een keer per jaar hebben we een weekend. Dat is ongeveer halverwege het seizoen. Meestal blijven we in D’n Bellefleur slapen (2 nachten). Natuurlijk staan er altijd allerlei leuke, gezellige en/of spannende dingen op het programma!

Ook vinden er een keer per jaar (rond maart/april) de District Scouting Wedstrijden (DSW) plaats. Alle gidsen die mee willen mogen mee; soms moet er echter geloot worden in verband met een maximum aantal deelnemers. Tijdens de DSW komen alle scouts (gidsen en verkenners) uit de regio bij elkaar om te kijken wie “de beste” is. Natuurlijk gaat het ons hierbij vooral om de gezelligheid. Groepjes van 4 tot 6 gidsen gaan dit weekend zelf een tent opbouwen, zelf een keuken pionieren en zelf eten koken. Ook worden hier veel spelletjes gedaan en tochten gelopen.

Zomerkamp

Naast het weekend gaan we ook op zomerkamp.  Dit is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie (7 nachten). We gaan dan een week lang “kamperen bij boer” of naar een minicamping. Waar we precies heen gaan houden we zo lang mogelijk geheim. Een beter begin van je vakantie kun je niet hebben! 

Leiding

De gidsenleiding bestaat uit Karlijn Haans, Boet Cloo en Willem van Oort. Ze zetten elk week weer een leuk, origineel programma in elkaar. Maar het toffe aan de Gidsen is dat de groep ook al veel zelfstandig leert doen. 

Hier stellen we onszelf even voor:

Karlijn

Boet

Ik ben Boet Cloo en ik woon in Hilvarenbeek. Vanaf mijn 7e jaar zit ik bij Scouting en nu ben ik gidsenleiding.

Daarvoor was ik al leiding bij de Welpen Jongens. 

Het allerleukste aan gidsenleiding zijn is om mee te gaan op weekenden en kampen. 

Naast leiding ben ik actief in de commissie die het leiding feest organiseet. 

 

Naduah

Hoi, mijn naam is Naduah en ik ben sinds maart 2019 leiding bij de Gidsen. Ik ben 21 jaar en heb dierverzorging management gestudeerd. In 2020 begin ik aan de opleiding tot docent geschiedenis. 

Ik woon in Tilburg samen met mijn vriend Kjell, hij heeft mij bij Scouting Hilvarenbeek geintroduceerd. Ik heb nog geen ervaring bij Scouting dus ik hoop dat ik nog veel van de meiden, en zijn van mij, mag/mogen leren! Ik heb er in iederg geval zin in! 

Nieuwsgierig?

Ben je tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in elke dinsdag een hoop lol en nog veel meer?? Kom gerust een keer kijken! Dat kost niks. Na vier keer kijken kies je zelf of jij ook een Echte Gids wilt worden!