Klimaatmakers

Scouting Hilvarenbeek heeft samen met The Box (onze buren), een plan ingediend om onze gebouwen energiezuinig te gaan maken. Tim Verheggen, van de Tussenheid, heeft ons hierbij samengebracht. Na heel wat besprekingen hebben we het plan bij de Gemeente ingediend om zo te mogen meedoen met de wedstrijd van Klimaat makers.

Ruud en Frank hebben samen een “pitch” (korte presentatie) gegeven om het project te promoten. En jawel! Ons plan was goedgekeurd door de Jury en we hadden een prijs ontvangen. (zie foto)

Meer weten over onze plannen?

Maar hoe kunnen we nu het gebouw energiezuinig maken?

Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Één van onze plannen, die ondertussen zijn uitgevoerd, is het vervangen van de TL-lampen door LED-verlichting. Kijk maar eens in de grote zaal. Het ziet er weer mooi uit en het bespaart ook stroom.

We hebben hierbij gebruik gemaakt door een diensten ruil met Hoppenbrouwers. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Maar wat is de volgende stap?...

Hiervoor hebben we met Gemeente gepraat. Toon den Engelse is vanuit de gemeente Kwartiermaker Energietransitie. We hebben een plan opgesteld, hierbij wordt ons gebouw getoetst en gemeten. En kunnen we we kijken, wat de mogelijkheden zijn... Hoe kunnen we efficiënt, energie (kosten) gaan verminderen? Uiteraard is dit tweeledig, je bespaard en je gebruikt minder energie, en draagt daarbij bij aan het klimaat.

Uiteraard zal de vervolgstap zijn om het advies ook uit te voeren.

Wat gaan we doen met al deze ervaringen?

In de loop van het jaar willen we mensen gaan uitnodigen voor een evenement waarbij we ook andere willen meenemen met onze plannen en adviseren. Misschien komen hier ook mooie samenwerkingen uit.