Jota / Joti 2018

Jota / Joti is weer achter de rug. Buzz is weer veilig op aarde geland. Houstan is blij dat alles toch goed is gekomen. ????

De masten zijn ingeklapt, computers zijn uitgeschakeld. De scouting LAN/WAN-party is voorbij. Volgend jaar weer.

Even wat feitjes op een rijtje:
- Wilde Vaart hebben de sterrenbeelden Aries (Ram) en Ursa Minor (kleine beer) gevonden.
- Bevers hebben zelf raketten gemaakt.
- Welpen heel goed een koe kunnen tekenen/raden bij TV-Pictionary.
- De scouts contact hebben gehad met de sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch (PA75STAR).
- Jan (PA1UN) van de sterrenwacht moeilijke vragen van de zeeverkenners kon beantwoorden.
- Pivo's Neptunus op het droge hebben gevonden.
- Verbinding gehad met 2 Amerikanen en radioamateur in Oman.
- Korste verbinding was 5m (DP0JSB en PA5Q, per ongeluk), QSL-kaart is uitgewisseld.
- Er dit jaar 3 verschillende soldeerwerken waren: Claplight, The Latern2018 en Space Cruiser.
- De Wilde Vaart deze hebben gesoldeerd.
- Er ondanks wat problemen met de beam, toch nog 65 verbindingen zijn gelegd.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar (18-20 oktober 2019)!

Naast de commissie Jota/Joti, ook dank aan onze radio amateurs: Peter (PA4AGO), Mark (PA3HMP), Jan (DP0JSB) en Henk (PA5Q).
Beterschap aan Louis (PA1AC), die ons afgelopen jaren heeft geholpen bij het leren morsen.