Verborgen verleden van.... (2)

Sinds de vorige editie van onze nieuwsbrief, hebben wij een nieuwe rubriek: het verborgen verleden van… Iedere paar maanden zal hier een thema in worden behandeld, wat typerend is voor onze mooie club of momenteel erg actueel is. Deze maand staat de de bar en de keuken van het Wilde Vaart hok centraal.

Het is natuurlijk algemeen bekend, dat er in de Wilde Vaart -en de Pivohokken veel tijd wordt gespendeerd. Avonden lang worden hier spelletjes gespeeld, gediscussieerd over verschillende Scouting thema’s en nog veel meer natuurlijk.. Des te belangrijk dat die hokken er enigszins gezellig uit zien. De huidige Pivo’s nemen hun hok in de huidige staat maar voor lief, maar de leiding van de Wilde Vaart daarentegen neemt niet zo snel genoegen met de huidige situatie en is continu bezig van hun hok een creatief, technisch hoogstandje te maken.

Zoals bij iedere speltak veranderd de samenstelling van het leidingteam door de jaren heen. Bij de Wilde Vaart gebeuren wel heel bijzondere dingen opeens.. Niet alleen de samenstelling van de leiding verandert, ook het Wilde Vaart hok verandert mee.Op het moment dat de oudere generatie heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe generatie leiding, worden er direct plannen gesmeed over de verandering van het hok.

De inner architect komt naar boven en in afgelegen garages, tussen het werken en scouting door wordt tot in de late uurtjes gewerkt aan een nieuw project: een nieuwe keuken en bar voor in het Wilde Vaart hok.

Na maanden geleefd te hebben als kluizenaars, zich volledig te hebben afgezonderd van de buitenwereld en doodop van alle stress die dit ingewikkelde project met zich meebracht is hun vermoeide project dan echt bijna af. Ondanks de nodige relatiecrises, onder andere met ondergetekende, mag het resultaat er zeer zeker wezen.

Niet alleen de keuken en de bar zijn zo goed als af, ook is er een mega dikke geluidsinstallatie aanwezig en een wendbaar computerscherm, WOH! Wat boffen die Wilde Vaarders met zo’n bevlogen leidingclub en met hun geweldige, nieuwe hok!

Nu maar afwachten wat de volgende generatie leiding bij de Wilde Vaart voor heftige capriolen gaat uithalen. Een skybar in het Wilde Vaart hok lijkt mij een zeer uitdagende optie?

Even nog een kleine noot: speciale dank gaat uit naar Bas. Die de bar en keuken hermetisch en ingenieus heeft ontwikkelt.

Tot de volgende!