Natuurwerkdag 2018

Dit jaar gaat onze Scouting voor het eerst meedoen aan de Natuurwerkdag. Dit gaat plaats vinden op zaterdag 3 november 2018!

De Natuurwerkdag is een initiatief vanuit de organisatie Landschappen Nederland, met als doel om zoveel mogelijk vrijwilligers te vinden die gezamenlijk een dag in de natuur willen doorbrengen. Het is zelfs de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien, planten.. Er kan van alles op deze dag! Al het werk wat we op deze dag gaan doen is voor het behoud en beschermen van de natuur in Nederland. Daarom is het mega tof dat wij met onze groepen hier aan mee gaan doen.

Het wordt op 520 locaties in heel Nederland gehouden, maar bij ons heeft de organisatie Brabants Landschap ervoor gekozen om de stukjes grond in Brabant de verdelen. Hierdoor zal onze scouting  aan de slag gaan bij de heidevelden bij Gorp aan de Lei.

Deze super leuke dag zal beginnen om 8:45uur ’s ochtends tot 16:00 uur in de middag. Voor elke groep zal er een uitdagend en leuk programma klaar staan, om zo echt een steentje bij te kunnen brengen voor de heide. De grootste activiteit op deze dag zal het verwijderen van sommige kleine dennen- en loofboompjes zijn. Onder begeleiding van een deskundige van Natuur en Milieu zal er worden verteld wat er wel en niet uit mag.

Gedeputeerde Johan van den Hout zal op locatie de natuurwerkdag 'symbolisch' openen, dit zal plaatsvinden om 9.00 uur. Jan Baan (directeur Brabants Landschap) en Wim de Jong (gebiedsbeheerder Brabants Landschap) zijn dan ook aanwezig.

Het algemene programma zal er ongeveer zo uit gaan zien:

8.45 9:00 tot 12:00 uur:

Bevers: meehelpen met het verwijderen van vliegdennen en er wordt een leuk spel georganiseerd!

Welpen: uitleg over wat er te vinden is en de kleinere vliegdennen verwijderen.

13:00 tot 16:00 uur:

Zeeverkenners en Gidsen: overige vliegdennen verwijderen, loofboompjes eruit scheppen en het eventueel zagen van de iets grotere boompjes.

Wilde Vaart: grotendeels gelijk aan wat de zeeverkenners en gidsen gaan doen, maar ook het eventueel plaggen van stukken grond met iemand van het Brabants Landschap.

Wij hebben er heel erg veel zin in, dus tot op de natuurwerkdag!

Ouders

Ouders zijn welkom om langs te komen. Let wel op dat er niet heel veel parkeergelegenheden zijn. Met de fiets is het ongeveer 20 minuten fietsen vanuit het Scoutinggebouw. Je kunt er in de buurt heel mooi wandelen, dus je kunt gebruik maken van de gelegenheid.