Herfstacties

De dagen worden korter en de nachten worden kouder, maar dat stopt de leden van scouting Hilvarenbeek niet om zich in te zetten voor bepaalde acties, lees hier onder welke acties er allemaal aankomen deze maanden.

Sinterklaas komt weer in het land; Oliebollen; Installaties van de nieuwe leden; Boten gereed maken voor hun winterslaap.

Veel Bekenaren zullen de scouting kennen van de overheerlijke oliebollen die in de wintermaanden verkocht worden. Ook dit jaar is dat niet anders. Op oudjaarsdag staat de oliebollenkar weer op het Vrijthof en kan een ieder lekkere oliebollen komen halen. Als voorproefje zijn de bollen op 23 december tijdens de koopzondag te koop op de parkeerplaats van de Jumbo.

In november komt ook de goedheiligman met zijn Pieten naar Hilvarenbeek, een graag geziene gast bij de Scouting met wie we al jaren goed bevriend zijn. De Sint heeft al druk,
maar hij maakt graag meer tijd vrij voor de gezinnen en bedrijven in Hilvarenbeek. Heeft u interesse in een bedrijfs- of huisbezoek van Sint en Pieten? Bel dan het nummer: 065470353 of mail naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

In de komende periode zullen de nieuwe leden van de groepen ook geïnstalleerd worden. Er komt dan iemand van buiten de leiding groep langs die je officieel een ScoutFit/Uniform geeft, de speltakteken op doet, en je Das wordt omgedaan. En we gaan de wet nog eens oplezen. Dat wordt oefenen om de bever, welpen of scout-wet uit je hoofd te leren ????. Gelukkig zijn deze niet heel moeilijk, en zorgt de leiding er voor dat je deze niet helemaal uit je hoofd hoeft te leren.

Achter de schermen gebeurt er ook een hoop bij de Scouting. Minder te zien in de gemeente, maar elk jaar in oktober haalt de commissie waterwerk de boten uit het water in Waspik om te overwinteren bij de Bukkum. Dit jaar is er op 7 oktober een grote waterwerkdag waar leden van scouting helpen om de boten weer op te knappen voor een nieuw zeilseizoen.