Er is nieuws

Natuurwerkdag een succes

Natuurwerkdag was een groot succes. De jeugdleden hebben mooi werk geleverd. De heide velden zien er weer heel mooi uit. De beheerder (Wim de Jong) is ook heel blij met het resultaat.

De samenwerking met Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek en Brabants Landschap was hiermee geslaagd.

Johan van den Hout (Gedeputeerde) en Jan Baan (Directeur Brabants Landschap) hebben hebben met Tycho (Welpen Jongens), Guusje (Bevers) en Sjors (VNMH Jeugd) de Natuurwerkdag geopend. Waarna de rest van de Bevers en Welpen de vliegdennen allemaal hebben verwijderd.

's middags hebben de Zeeverkenners, Gidsen en Wilde Vaart de grotere bomen omgezaagd.

We willen alle harde werkers bedanken voor hun inzet.

Het antwoord op al je problemen


De JKLS (Job, Kees, Luc, en Stan), leiding bij Scouting, laten bij de Drie Mòndjes Vurraf weten wat 'het antwoord is op al je problemen'. Het was voor hun voor het eerst dat ze bij de DMV op het podium stonden en direct een groot succes. Iedereen kon de tekst meezingen, de zaal kwam gelijk los. Het nummer bleef goed plakken bij iedereen. Ter promotie van hun nummer waren overal stickers met "PLAKT UM VAST" te vinden, overal! Dat hebben ze mooi gedaan!

Wie weet, staan ze volgend jaar weer op het podium.

 

Natuurwerkdag 2018

Dit jaar gaat onze Scouting voor het eerst meedoen aan de Natuurwerkdag. Dit gaat plaats vinden op zaterdag 3 november 2018!

De Natuurwerkdag is een initiatief vanuit de organisatie Landschappen Nederland, met als doel om zoveel mogelijk vrijwilligers te vinden die gezamenlijk een dag in de natuur willen doorbrengen. Het is zelfs de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien, planten.. Er kan van alles op deze dag! Al het werk wat we op deze dag gaan doen is voor het behoud en beschermen van de natuur in Nederland. Daarom is het mega tof dat wij met onze groepen hier aan mee gaan doen.

Het wordt op 520 locaties in heel Nederland gehouden, maar bij ons heeft de organisatie Brabants Landschap ervoor gekozen om de stukjes grond in Brabant de verdelen. Hierdoor zal onze scouting  aan de slag gaan bij de heidevelden bij Gorp aan de Lei.

Deze super leuke dag zal beginnen om 8:45uur ’s ochtends tot 16:00 uur in de middag. Voor elke groep zal er een uitdagend en leuk programma klaar staan, om zo echt een steentje bij te kunnen brengen voor de heide. De grootste activiteit op deze dag zal het verwijderen van sommige kleine dennen- en loofboompjes zijn. Onder begeleiding van een deskundige van Natuur en Milieu zal er worden verteld wat er wel en niet uit mag.

 

Gedeputeerde Johan van den Hout zal op locatie de natuurwerkdag 'symbolisch' openen, dit zal plaatsvinden om 9.00 uur. Jan Baan (directeur Brabants Landschap) en Wim de Jong (gebiedsbeheerder Brabants Landschap) zijn dan ook aanwezig.

 

Lees meer: Natuurwerkdag 2018

Jota / Joti 2018

Jota / Joti is weer achter de rug. Buzz is weer veilig op aarde geland. Houstan is blij dat alles toch goed is gekomen. ????

De masten zijn ingeklapt, computers zijn uitgeschakeld. De scouting LAN/WAN-party is voorbij. Volgend jaar weer.

Wat feitjes van de Jota 2018 op een rijtje ...

Lees meer: Jota / Joti 2018

Jota/Joti 2018

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse world jamboree. Voor ons beter bekend als de Jota/Joti. Lang geleden kwamen alle scouts tijdens de world jamboree samen om verhalen te delen. Inmiddels is scouting te groot en te verspreid geworden om ieder jaar samen te komen. Om deze oude traditie toch in stand te houden is de.scouting de radio (en later het internet) gaan gebruiken om in contact te blijven. Jamboree on the air en Jamboree on the internet. Jota en Joti.

Dit jaar doet Scouting Hilvarenbeek weer mee, en dit  jaar gaat de Jota/Joti verder dan ooit tevoren. Het thema dit jaar is namelijk: Expedite Cosmos. In dit thema zijn er tijdens het Jota/Joti weekend weer verschillende leuke programma's te beleven.

 

Lees meer: Jota/Joti 2018

Rabobank Clubkas Campagne

Wij doen ook mee met de Rabobank Clubkas Campagne!

Van 2 tot 14 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen. Jou stem voor Scouting steunt onze groep. Wij zetten deze actie in op de toekomst.

Ons gebouw, Dun Bellefleur, heeft van tijd tot tijd wat onderhoud nodig. Dat doen we al regelmatig, maar hiervoor is wel wat financiële ondersteuning nodig.

Stemmen is heel eenvoudig. Heb je een brief met je persoonlijke stemcode ontvangen? Ga dan naar: https://www.clubkascampagne.nl/

 

Lees meer: Rabobank Clubkas Campagne

Herfstacties

De dagen worden korter en de nachten worden kouder, maar dat stopt de leden van scouting Hilvarenbeek niet om zich in te zetten voor bepaalde acties, lees hier onder welke acties er allemaal aankomen deze maanden.

Sinterklaas komt weer in het land; Oliebollen; Installaties van de nieuwe leden; Boten gereed maken voor hun winterslaap.

 

Lees meer: Herfstacties