Er is nieuws

Kijkweek 2019

Wil je een keer komen kijken bij Scouting Hilvarenbeek. Dat kan van 11 t/m 17 juni.

We organiseren een speciale 👀 KIJKWEEK 👀 voor de verschillende leeftijden. Kijk hieronder voor de data wanneer jou groep een activiteit organiseert

We hebben voor iedere leeftijd wel een groep waarin je kunt meedraaien.

Lees meer: Kijkweek 2019

Slootjesdag 2019

Samen met de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek organiseren wij de Slootjesdag voor al onze leden op zondag 23 juni. Ook leden buiten de Scouting zijn van harte welkom!

Om 9.30 verzamelen we bij de Scouting. We gaan vanuit daar richting de Gooren, waar we de natuur in gaan.

We hebben voor alle leeftijden diverse activiteiten, waarbij de kinderen (op een speelse wijze) in aanraking komen met de natuur.

Om 13.30 zijn we weer terug bij Scouting.

Meld je aan bij je leiding. Ook buiten de scouting kun je aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biks Oranje Fist 2019

Zaterdag 27 april is het Biks Oranje Fist, met de Grote Loterij van Scouting Hilvarenbeek. Binnenkort gaan de leden weer langs de deuren met de lootjes. Door zo veel mogelijk lotjes te verkopen kan ook de groep een mooie prijs ontvangen.

We staan met de BOF op de Vrijthof met diverse activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er spelletjes, terwijl de ouders worden geamuseerd door muziek en het Rad van Avontuur. Onder het genot van een drankje van De Roos. 

Ook is er een kindervrijmarkt, voor en door kinderen, deze is voor het gemeentehuis. Kom gerust een plekje uitzoeken om je (oude)speelgoed uit te stallen.

 

Het feest start om 13u, om 17u is de uitreiking van de Grote Loterij, hierna speelt de band nog door en we sluiten om 19u de BOF weer af.

Lees meer: Biks Oranje Fist 2019

Natuurwerkdag een succes

Natuurwerkdag was een groot succes. De jeugdleden hebben mooi werk geleverd. De heide velden zien er weer heel mooi uit. De beheerder (Wim de Jong) is ook heel blij met het resultaat.

De samenwerking met Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek en Brabants Landschap was hiermee geslaagd.

Johan van den Hout (Gedeputeerde) en Jan Baan (Directeur Brabants Landschap) hebben hebben met Tycho (Welpen Jongens), Guusje (Bevers) en Sjors (VNMH Jeugd) de Natuurwerkdag geopend. Waarna de rest van de Bevers en Welpen de vliegdennen allemaal hebben verwijderd.

's middags hebben de Zeeverkenners, Gidsen en Wilde Vaart de grotere bomen omgezaagd.

We willen alle harde werkers bedanken voor hun inzet.

Verborgen verleden van... (3)

Sinds een aantal maanden hebben wij de rubriek ‘het verborgen verleden van’… Nadien zijn al verschillende onderwerpen de revue gepasseerd, zoals de raadrots en de bar van het Wildevaarthok. Ook deze editie komt er weer een onderwerp aan bod, wat typerend is voor onze mooie club. Ditmaal staat onze oliebollenwagen, ofwel ‘de vetklep’ zoals echte Scouting Hilvarenbeek insiders het noemen.

Ieder jaar, halverwege december wordt de welbekende vetklep ‘weer uit het vet gehaald’ en wel om uiteraard de in Hilvarenbeek wereldberoemde oliebollen te bakken en te verkopen door onze fanatieke vrijwilligers. In gezellig decembermaand verschijnt de trots van Scouting Hilvarenbeek 2x, om de Beekse bevolking te voorzien van de allerlekkerste en meest verse oliebollen.

De vetklep is inmiddels een fenomeen binnen het Scouting Hilvarenbeek. Ik kan dan dan ook wel stellen dan sommige van de vrijwilligers een behoorlijke haatliefdeverhouding hebben met deze wagen. De vetklep mag dan wel multifunctioneel zijn als het gaat om het bereiden van etenswaar (buiten het bakken van oliebollen, zijn hier in het verleden ook heerlijke verse frietjes in gebakken) hij brengt ook de nodige gevaren met zich mee….

Lees meer: Verborgen verleden van... (3)

Het antwoord op al je problemen


De JKLS (Job, Kees, Luc, en Stan), leiding bij Scouting, laten bij de Drie Mòndjes Vurraf weten wat 'het antwoord is op al je problemen'. Het was voor hun voor het eerst dat ze bij de DMV op het podium stonden en direct een groot succes. Iedereen kon de tekst meezingen, de zaal kwam gelijk los. Het nummer bleef goed plakken bij iedereen. Ter promotie van hun nummer waren overal stickers met "PLAKT UM VAST" te vinden, overal! Dat hebben ze mooi gedaan!

Wie weet, staan ze volgend jaar weer op het podium.

 

Fiepenbal 2019

Het hoogtepunt van Scoutingcarnaval is natuurlijk het Fiepenbal. Het Fiepenbal is een verkleedfeest waar alle jeugdleden van de Scouting op af komen en gezellig samen carnaval inluiden.

De Bevers, Welpen, Gidsen en Verkenners mogen allemaal komen dansen op vrijdag 1 maart. Er komt een speciale scouting DJ.

Dit jaar is het een hele bijzondere editie, want het bal is niet op het Scoutinggebouw maar op een andere mooie feestlocatie! Namelijk; De Box in Hilvarenbeek. We pakken dit jaar flink uit, dus kom zeker kijken. Er is voor elke speltak ook een leuke extra activiteit, meer informatie hierover staat op de uitnodiging die alle leden mee krijgen naar huis.

Lees meer: Fiepenbal 2019